Lämpölaitos

vaakuna

Karvian Lämpö Oy
Kylä-Karviantie 17
39930 Karvia

puh. 044 779 01 91
päivystys 0400 591 784

lauri.holtta(o)karvianlampo.fi
www.karvianlampo.fi


Karvian Lämpö Oy omistaa kaukolämpölaitoksen osoitteessa Haapasenkatu 5, 39930 Karvia. Kaikki myymämme lämpö tuotetaan siellä.


Yhtiö ostaa lämmöntuotannon ja lämpöenergian lämpöyrittäjältä pitkäaikaiseen sopimukseen pohjautuen. Tällä hetkellä yhteistyösopimus on voimassa syksyyn 2022 saakka. Sopimuskumppanimme on Energiapalvelu Ohrankämmen Oy.


Laitos koostuu polttoainevarastosta kuljettimineen ja varsinaisesta lämpölaitoksesta. Laitos on Nakkila Boilersin toimittama ja sisältää 1,5 MWh KPA-kattilan ja 1,5 MWh POR-kattilan. Vuoden 2017 aikana rakennettiin laajennus, johon tuli lisäkattilaksi uusi 1,5 MWh KPA-kattila, jonka toimitti Tulostekniikka Oy. Uusin kattila käyttää polttoaineenaan haketta ja pellettiä. Samassa yhteydessä muutettiin nykyinen POR kattila kriisikattilaksi, joka käyttää jatkossa kevyttä polttoöljyä.


Laitos alittaa mittauksien mukaan PIPO- ja MCP- asetusten pohjalta vuonna 2018 voimaantulleet päästöarvot. Biokattilat ovat yli 90 % hyötysuhteellaan erittäin tehokkaita ja ovat osoittautuneet käytettävyydeltään luotettaviksi.


Laitos aloitti lämmöntoimitukset asiakkaille huhtikuussa 2008. Laitos tuotti huippukulutusvuonna 2017 lämpöä 7700MWh.


Yhtiön pääasiallinen polttoaine on metsähake (noin 95%), joka saadaan pääosin Karvian alueelta. Lisäksi poltetaan Karvialaista palaturvetta sekä jonkin verran puunjalostuksessa syntyvää sorvauspurua ja varalla on puupelletti.