Siirry sisältöön

Energia

Karvian Lämpö Oy omistaa kaukolämpölaitoksen osoitteessa Haapasenkatu 5, 39930 Karvia. Kaikki myymämme lämpö tuotetaan siellä.

Yhtiön pääasiallinen lämmöntuuotannon polttoaine on metsähake noin 95 %:n osuudella, joka saadaan pääosin Karvian alueelta. Lisäksi poltetaan jonkin verran puunjalostuksessa syntyvää sorvauspurua sekä pieni määrä Karvialaista palaturvetta. Varalla on puupelletti.

Yhtiö ostaa lämmöntuotannon ja lämpöenergian lämpöyrittäjältä pitkäaikaiseen sopimukseen pohjautuen. Tällä hetkellä yhteistyösopimus on voimassa syksyyn 2022 saakka. Sopimuskumppanimme on Energiapalvelu Ohrankämmen Oy.

Tuotantolaitoksen biokattiloiden teho on 1,5 MW + 1,5 MW. Lisäksi on yksi 1,5 MW varakattila biokattiloiden tuotantokatkoksien varalle.

Laitos alittaa PIPO- ja MCP- asetusten pohjalta vuonna 2018 voimaantulleet päästöarvot, ja sen hiukkaspäästöt ovatkin puhdistuslaitteiden ansiosta alhaiset. Biokattilat ovat yli 90 % hyötysuhteellaan erittäin tehokkaita ja ovat osoittautuneet käytettävyydeltään luotettaviksi.

Laitos aloitti lämmöntoimitukset asiakkaille huhtikuussa 2008. Laitos tuotti huippukulutusvuonna 2017 lämpöä 7700MWh.